رادیو طبل بخش شنیداری مجله طبل است که با مدیریت هنری فرزان اسدیان تولید و در آن به گفتگوی بدون پرده و صریح درباره موضوعات هر شماره پرداخته میشود. خصلت گفتگو و ویژگی رسانه شنیداری، نسبت به متنی که دربارۀ همان موضوع تنظیم شده باشد، موجب ایجاد سوالات بیواسطهتر و ارائه پاسخهای جذابتر میشود. رادیو طبل تلاش میکند در بستر روایت شفاهی، اطلاعات شنیدنی و قابل تاملی را به گوش شنوندگان برساند.
اپیزود اول: موسیقی در دوران جنگ سرد
در سه بخشِ اپیزود مربوط به موسیقی درباره سیاستهایی صحبت شده است که در ایران توسط جناحهای شرق و غرب، در طول جنگ سرد و در جبهه فرهنگ و هنر اتخاذ شده بود. همچنین به اختصار به تاریخچه پیدایش موسیقی علمی در ایران، تغییرات سلیقه عمومی مردم در دهههای مختلف تا سالهای دهه شصت و چگونگی ادامه حیات موسیقی در بستر انقلاب اسلامی پرداخته شده است. این سه بخش بصورت پیوسته ضبط شدهاند.
گفتگوی محمد طلوعی با مانی جعفرزاده
نویسنده، گوینده، صدابردار و تدوینگر: فرزان اسدیان
موسیقی اپیزودها: مانی جعفرزاده
اپیزود دوم: هنرهای تجسمی در دوران جنگ سرد
در دو بخشِ اپیزود مربوط به هنرهای تجسمی درباره جدال عقیدتی جناحهای شرق و غرب، در طول جنگ سرد و تاثیر آن بر بستر فرهنگ و هنر ایران صحبت شده است. همچنین به چگونگی ظهور و عوامل موثر در پیدایش جریان نوگرای هنر، به خصوص در نقاشی، و رابطه فرم با محتوا پیش و پس از انقلاب 57 پرداخته شده است. این دو بخش بصورت پیوسته ضبط شدهاند.
گفتگوی محمد طلوعی با شهروز نظری
نویسنده، گوینده، صدابردار و تدوینگر: فرزان اسدیان
موسیقی اپیزودها: مانی جعفرزاده
اپیزود سوم: تئاتر در دوران جنگ سرد
در دو بخشِ اپیزود مربوط به تئاتر درباره تقابل دو جناح شرق و غرب در ایران، در بستر جنگ سرد صحبت شده است که خود را به شکل حمایت از تئاتر مبتنی بر سرمایه و تئاتر مبتنی بر مردم نشان داد. در ادامه به چگونگی شکلگیری جریانهای کمابیش مستقل در فضای باز فرهنگی پس از کودتای ۲۸ مرداد و سرگذشت اهالی تئاتر تا زمان انقلاب اسلامی پرداخته شده است . گفتگو با یادآوری دورانی کوتاه اما پر از فرصتهای طلایی از انقلاب تا شروع جنگ ادامه مییابد و با اشاره به افول تئاتر در دهه شصت به پایان میرسد. این دو بخش بصورت پیوسته ضبط شدهاند.
گفتگوی محمد طلوعی با شهرام زرگر
نویسنده، گوینده، صدابردار و تدوینگر: فرزان اسدیان
موسیقی اپیزودها: مانی جعفرزاده
اپیزود چهارم: سینما در دوران جنگ سرد
در دو بخشِ اپیزود مربوط به سینما در دوران جنگ سرد، درباره نخستین مواجهۀ ایرانیان با صنعت سینما و سپس عواملی که موجب تبدیل شدن آن به یک کالای فرهنگی مصرفی در دهه سی و چهل شدند صحبت شده است. در ادامه درباره شکلگیری جریان نوی سینمای ایران در دهه چهل و تاثیر آن بر سینمای بدنه و خوانشی دیگر از سینما به عنوان بازتاب روند جستجوی هویت در انسان شهری بیگانه با محیط نیز پرداخته شده است. در پایان به سرنوشت سینما در چند سال اولیه پس از انقلاب و نقش کانون در حفظ بخشی از سینمای نوگرا تا دهه هفتاد اشاره شده است. این دو بخش بصورت پیوسته ضبط شدهاند.
گفتگوی محمد طلوعی با حسین میربابا
نویسنده، گوینده، صدابردار و تدوینگر: فرزان اسدیان
موسیقی اپیزودها: مانی جعفرزاده