محمد سروی‌زرگر
ترجمه از: محمد سروی‌زرگر

زنان و سیاست مادرانگی در ایران

شهروندانِ باردار: زنان و سیاستِ مادرانگی در ایران

زنان و سیاست مادرانگی در ایران

فیروزه‌ کاشانی-ثابت را با اثر مهم و تأثیرگذارش، افسانه‌های مرزی: شکل‌گیری ملّت ایران (1804-1909)، می‌شناسیم؛ اثری که نشان می‌دهد شکل‌گیری جغرافیای «وطن» چگونه از دل منازعات مرزی در قرن نوزده ایران شکل گرفت. او نشان می‌دهد چگونه از جنگ‌های ایران و روس و انعقاد معاهدات گلستان و ترکمانچای با روس‌ها، معاهدۀ ارزنة‌الروم با عثمانی، عهدنامۀ پاریس بین ایران و انگلیس، تشکیل کمیسیون گلداسمیت برای تعیین مرزهای شرقی، عهدنامۀ برلین و مذاکرات بر سر تعیین مرز با روسیه در حوزه‌های مرتبط با دریای خزر - در کنار بی‌شمار حوادث و رویدادهای سیاسی - سرحدات ایران در قرن نوزدهم و اوایل قرن بیستم به‌شکل تام و تمامی شکل گرفت. افسانه‌های مرزی روایت این تاریخ پرالتهاب است که در آن جغرافی، سیاست و فرهنگ در کنار هم و در پیوندی درونی با یکدیگر پیش می‌روند.

فیروزه‌ کاشانی-ثابت را با اثر مهم و تأثیرگذارش، افسانه‌های مرزی: شکل‌گیری ملّت ایران (1804-1909 . . .

 

دسترسی برخی از متون مقالات وب سایت مجله طبل تنها به مشترکان دیجیتال آن ارایه می‌گردد. شما می‌توانید به یکی از روش‌های زیر به مطالب مجله دسترسی داشته باشید:

  • دسترسی به متن مقالات این وب سایت  با دریافت حق عضویت صورت می‌گیرد و مجله طبل هزینه‌ای برای هر مقاله تعیین نکرده و وجهی بابت آن دریافت نمی‌کند.
  • حق عضویت دریافتی صرف حمایت از مجله ، نویسندگان ، مترجمان و تکمیل و توسعه وب سایت می‌شود.
  • پرداخت حق اشتراک و دانلود مقالات اجازه بازنشر آن در سایر رسانه‌های چاپی و دیجیتال را به کاربر نمی‌دهد.

به اشتراک بگذارید:

دیگر مقالاتی که شاید دوست داشته باشید